THEOLINGUA nyelvtanfolyam és nyelvvizsga

A Gál Ferenc Főiskolán Szegeden letehető Theolingua akkreditált nyelvvizsgáról, valamint az arra három városban is felkészítő nyelvtanfolyamról kívánjuk tájékoztatni mindazokat, akik középiskolásként vagy egyetemistaként, illetve munkájukhoz tartozóan nyelvvizsgára készülnek angol, német és olasz nyelvből. A Theolingua egyházi szaknyelvi anyaggal bővített kétnyelvű, háromfokozatú nyelvvizsga B1, B2 és C1 szinteken. A Theolingua nyelvvizsga sajátossága, hogy az írásbelin alapfokon nem kell fordítani, és nincs teszt sem, de van olvasott szöveg értése magyar nyelvű feladatlappal, továbbá idegen nyelvű szöveg összefoglalása magyarul, valamint levélírási feladat egy köznapi kommunikációs helyzetről. Középfokon az olvasott szöveg értésén túl már van fordítás magyarra, de magyarról nem kell fordítani, hanem össze kell foglalni az adott nyelven, végül kisebb fogalmazást is kell írni. Felsőfokon van teszt, fordítási-, illetve szövegösszefoglalási feladatok, valamint egy esszé jellegű szöveget kell alkotni. Nyelvtani teszt nincs, a nyelvhelyességet a szövegösszefoglalási és a fogalmazási feladatban értékelik. Egy korábban letett nyelvi részvizsga párosítható a Theolingua megfelelő részével, így együtt C típusú nyelvvizsgának feleltethetők meg. 

A 2020 tavaszi Theolingua egyházi szaknyelvi nyelvvizsga pótlására a kiírt írásbeli vizsga időpontja: szeptember 5.

(Jelentkezés: 2020. július 31-ig)

Azok, akik a márciusi vizsgára jelentkeztek és nem mondták azt le, illetve nem kértek halasztást a novemberi vizsgaidőpontra, automatikusan átkerülnek a szeptemberi vizsgaidőszakra.

Nincs nyelvvizsgád? Mi felkészítünk és levizsgáztatunk!
Theolingua nyelvvizsgára felkészítő angol, német, olasz tanfolyamok Szegeden, Békéscsabán és Szarvason! Kiscsoportos nyelvtanulás, célirányos nyelvvizsga felkészítés a GFF-en!

Jelentkezés, kedvezmények, további információ: https://forms.gle/ZvMwozKjL4t8tqm89

A Gál Ferenc Főiskolán Szegeden letehető Theolingua akkreditált nyelvvizsgáról, valamint az arra három városban is felkészítő nyelvtanfolyamról kívánjuk tájékoztatni mindazokat, akik középiskolásként vagy egyetemistaként, illetve munkájukhoz tartozóan nyelvvizsgára készülnek angol, német és olasz nyelvből.

A Theolingua egyházi szaknyelvi anyaggal bővített kétnyelvű, háromfokozatú nyelvvizsga B1, B2 és C1 szinteken. A Theolingua nyelvvizsga sajátossága, hogy az írásbelin alapfokon nem kell fordítani, és nincs teszt sem, de van olvasott szöveg értése magyar nyelvű feladatlappal, továbbá idegen nyelvű szöveg összefoglalása magyarul, valamint levélírási feladat egy köznapi kommunikációs helyzetről. Középfokon az olvasott szöveg értésén túl már van fordítás magyarra, de magyarról nem kell fordítani, hanem össze kell foglalni az adott nyelven, végül kisebb fogalmazást is kell írni. Felsőfokon van teszt, fordítási-, illetve szövegösszefoglalási feladatok, valamint egy esszé jellegű szöveget kell alkotni. Nyelvtani teszt nincs, a nyelvhelyességet a szövegösszefoglalási és a fogalmazási feladatban értékelik. Egy korábban letett nyelvi részvizsga párosítható a Theolingua megfelelő részével, így együtt C típusú nyelvvizsgának feleltethetők meg.

Minderről részletes leírást, a tanfolyamra jelentkezési lapot, mintafeladatokat talál a GFF honlapján:
http://gff-szeged.hu/nyelvvizsga.

A GFF jelenlegi és korábban végzett tanulóinak, hallgatóinak 15% kedvezményt biztosít a tanfolyamokon!

Várjuk a nyelvvizsgára és a tanfolyamra jelentkezőket!

Kontakt: Kővári Katalin, dékáni titkárnő
Telefon: +36-66-887-150/702-es mellék vagy +36-66-887-152
E-mail: titkarsag(kukac)gff-bekescsaba.hu

Hasznos linkek:

Jelentkezés nyelvtanfolyamra: https://forms.gle/AQDuP8s2Bpf8ELGp8

Gál Ferenc Főiskola, Szeged: http://gff-szeged.hu/hirek-aktualitasok/hirek/theolingua_2019_osz_nyelvv...

Theolingua oldala: http://www.theolingua.hu/

Szervezeti egység: 
Gazdasági Kar
Kategória: 
THEOLINGUA nyelvvizsga