TDK eredmények

A Magyar Tudomány Ünnepe programsorozathoz szorosan kapcsolódóan a Gál Ferenc Főiskola Gazdasági Kara november 13-án délután megrendezte idén is a kari Tudományos Diákköri Konferenciát. (TDK). A színvonalas előadások elhangzása után a négytagú zsűri és a közönség tagjai tehettek fel kérdéseket a hallgatóknak. A zsűri elnöke: Karácsonyi Judit, a Csaba Metál Zrt. humánpolitikai vezetője volt. A zsűri további tagjai: Szőke Imre, a Csaba Metál Zrt. termelési igazgatóhelyettese, Ferenczné Szarvas Anikó mestertanár és Székely Dávid a kari hallgatói önkormányzat elnöke voltak.

A konferencia során az alábbi hallgatók előadásait hallgathatták meg az érdeklődők:
Csikós Emese: Generációk jelenléte, jellemzői a munka világában
(témavezető: Gödör Zsuzsanna)
Farkas Klaudia: Feljövő csillag vagy hullócsillag - avagy az influencer marketing
(témavezető: Dr. Árpási Zoltán)
Meszlényi Dániel: Meszlényi-Autó, mint családi vállalkozás története
(témavezető: Gödör Zsuzsanna)
Simonka Jánosné: A Területi és Településfejlesztési Operatív Programok jelentősége és gazdasági hatása a mezőkovácsházi térségre (témavezető: Dr. Micheller Magdolna)
Vizsnyiczai László Márk: Munkanélküliség és munkaerőhiány Békés Megyében a rendszerváltás után (témavezető: Dr. Micheller Magdolna)
Vukovits Viktória: A Monkey’s Product Kft. jövedelmi, vagyoni és pénzügyi helyzetét befolyásoló makro- és mikroökonómiai tényezők és a vállalkozás elemzése
(témavezető: Szabóné Bohus Márta)

A zsűri végül az alábbi sorrendet állapította meg:
Megosztott első helyezést ért el: Farkas Klaudia és Meszlényi Dániel.
Második helyezést ért el: Csikós Emese.
Harmadik helyezést ért el: Vukovits Viktória.
Negyedik helyezést ért el: Simonka Jánosné.
Ötödik helyezést ért el: Vizsnyiczai László Márk.

A zsűri minden részt vevő hallgatónk részvételét javasolja és támogatja az OTDK-n (Országos Tudományos Diákköri Konferencia).
A TDK-n részt vevő hallgatóinknak Dr. Simon Sándor egyetemi docens, a Gál Ferenc Főiskola Gazdasági Kar Tudományos Bizottságának és Tudományos Diákköri Tanácsának elnöke adta át az okleveleket.
Az első helyezett hallgatók pénzjutalomban részesülnek a Gál Ferenc Főiskola Gazdasági Kar Hallgatói Önkormányzat közreműködésével. A második és harmadik helyezett jutalmait Dr. Micheller Magdolna professor emerita tanárnő magánalapítványa, a Pro Senior Talentum Alapítvány finanszírozta.

Köszönjük a TDK-n részt vevő hallgatók felkészítő tanárainak segítő munkáját, közreműködését, a részt vevő hat hallgatónknak pedig szívből gratulálunk színvonalas előadásaikhoz és az elért szép eredményekhez!

Szervezeti egység: 
Gazdasági Kar