"ANYA" - Andragógusok Nyári Akadémiája

Hatodik alkalommal nyitotta meg kapuit az Andragógusok Nyári Akadémiája, amely június 28-29-én ezúttal Békéscsabán valósult meg. A rendezvény programjai a felnőttképzési szakértők és a felnőttképzésért felelős cégek megbeszéléseinek célját szolgálták.
– Szeretnénk létrehozni azt a békés megyei felnőttképzési stratégiát, mely hosszú távon irányt mutathat a különböző cégeknek vagy döntéshozóknak arról, hogy a felnőttképzést Békés megyében milyen módon lehet segíteni, illetve maga a felnőttképzés hogyan tudja segíteni a különböző szervezetek humán erőforrás ellátását – ismertette a részleteket Malatyinszki Szilárd, a Kodolányi János Egyetem központi székhelyigazgatója.
A kétnapos rendezvényen a vendégek bemutatták egymásnak azokat az erősségeket, gyengeségeket, lehetőségeket, mellyel a felnőttképzés rendelkezik, egy képzési stratégia létrehozásának céljával.
– A lényeg, hogy a szakértőkkel közösen összeállítsunk egy struktúrát, melyben érdemes gondolkodni és megfelelő irány tudjunk javasolni a döntéshozás kapcsán – tette hozzá Malatyinszki Szilárd.
Mint kiderült, a program lehetőséget ad pályázatok felhasználására és a kormányhivatal programjainak megvalósításához is, valamint segít a Békés megyében dolgozó felnőttképzőknek abban, hogy minél eredményesebbek legyenek.
– Békés megye hagyományosan egy innovatív térség, ezért fontos, hogy így a 2010-es évek második felében olyan új utakat, kezdeményezéseket keressünk, melyek nagymértékben segíthetik a térség munkaerőpiacát és annak ellátását – mondta Palotás József, a Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesületének elnöke.

A rendezvényen a Gál Ferenc Főiskola Gazdasági Karát Dr. Micheller Magdolna ny. főiskolai tanár, professzor emerita képviselte.

Forrás: http://oroscafe.hu
Fotók: Jármi József

Szervezeti egység: 
Gazdasági Kar
Kategória: 
Hírek