Vendégoktatóként Spanyolországban Erasmus+ programmal

„2018 tavaszán az Erasmus+ program keretében vendégoktató voltam a spanyolországi Vic városban a helyi egyetem Tudomány és Technológia Karán (University of Vic, Faculty of Science and Technology). A Mechatronika szakon (Mechatronics Engineering) tanítottam üzleti informatika tudományterületet.

A kinn töltött egy hét az oktatási tapasztalatszerzésen és kapcsolatépítésen túl nagyszerű lehetőséget adott közelről megismerni a katalán mentalitást, a nyelvet, és sok kulturális emlékhelyet is meglátogattam.”  Dr. Simon Sándor

A spanyolországi Vic városban található University of Vic évek óta szívesen fogadja hallgatóinkat az Erasmus+ program keretében.
A hely méltán népszerű, hiszen a közkedvelt turista desztinációtól, Barcelonától mindössze 70 km-re található. 150.000 fős lakosságával ideálisnak mondható, hiszen még nem beláthatatlan metropolisz, de már elég nagy ahhoz, hogy hallgatóink mindent megtaláljanak benne, ami egy tartalmas Erasmus félévhez szükséges. A gyönyörű óváros ízlésesen olvad össze a modernnel. A közeli Pireneusok hófödte csúcsai megkapó látványt nyújtanak.

Néhány adat az egyetemről:

Hallgatói létszám:                     8.294
Élethosszig tartó tanulási program hallgatói: 8.124
Oktatói létszám:                            996
Adminisztratív és segítő személyzet:            361
Szakok száma
-    alapképzés:                         36
-    mesterképzés:                     15
-    doktori iskola:                       8

HALLGATÓINK FIGYELMÉBE – pályázati lehetőség:

Aki szeretné az őszi félévet Spanyolországban a University of Vic-en tölteni, figyelje honlapunkat, illetve az Erasmus faliújságokat a folyosókon, hamarosan megjelenik a pályázati felhívás! Addig is célszerű az egyetem honlapján tájékozódni: https://www.uvic.cat/en/international/exchange-students

Az Erasmus+ programban való részvétellel, a pályázati folyamattal kapcsolatban Csefkó Monika kari Erasmus koordinátor ad további felvilágosítást:
csefko.monika@gff-bekescsaba.hu

 

 

Szervezeti egység: 
Gazdasági Kar
Kategória: 
ERASMUS Hírek