Trianonra emlékeztek megyénk településein

A békéscsabai megemlékezésen Dr. Micheller Magdolna, ny. főiskolai tanár, professzor emerita képviselte a Gál Ferenc Főiskola Gazdasági Karát.
A megye több településén is megemlékezéseket tartottak kedden a nemzeti összetartozás napja alkalmából, az első világháborút lezáró trianoni békeszerződés aláírásának kilencvenkilencedik évfordulója alkalmából. Békéscsabán a kora esti órákban tartottak megemlékezést a Trianon emlékműnél. Komlóssy Kata és a Hetvenszer Hétszer Bocsánat zenekar műsora, majd a himnusz után Harangozó Imre néprajzkutató emlékbeszéde következett. Hangsúlyozta, próbáljuk meg gyűlölködéstől mentesen, ésszel, szívvel felépíteni azt a Magyarországot, amit az „ördög erői” 1920-ban szétromboltak,
mert ami jó, azt nem lehet szétrombolni. Ezután a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium diákjainak műsorát, majd a Talléros Együttes, s a Tabán Táncegyüttes előadását nézhették meg az egybegyűltek. A megemlékezést koszorúzás zárta. Este a Kárpátia koncertjére várták az érdeklődőket a Csabagyöngye Kulturális Központba.
(Forrás: www.beol.hu)

Szervezeti egység: 
Gazdasági Kar
Kategória: 
Hírek