Theolingua nyelvvizsga

ÜDVÖZÖLJÜK A NYELVVIZSGÁRA KÉSZÜLŐKET!
A Gál Ferenc Főiskolán Szegeden letehető Theolingua akkreditált nyelvvizsgáról, valamint az arra három városban is felkészítő nyelvtanfolyamról kívánjuk tájékoztatni mindazokat, akik középiskolásként vagy egyetemistaként, illetve munkájukhoz tartozóan nyelvvizsgára készülnek angol, német és olasz nyelvből.

A Theolingua egyházi szaknyelvi anyaggal bővített kétnyelvű, háromfokozatú nyelvvizsga B1, B2 és C1 szinteken. A Theolingua nyelvvizsga sajátossága, hogy az írásbelin alapfokon nem kell fordítani, és nincs teszt sem, de van olvasott szöveg értése magyar nyelvű feladatlappal, továbbá idegen nyelvű szöveg összefoglalása magyarul, valamint levélírási feladat egy köznapi kommunikációs helyzetről. Középfokon az olvasott szöveg értésén túl már van fordítás magyarra, de magyarról nem kell fordítani, hanem össze kell foglalni az adott nyelven, végül kisebb fogalmazást is kell írni. Felsőfokon van teszt, fordítási-, illetve szövegösszefoglalási feladatok, valamint egy esszé jellegű szöveget kell alkotni. Nyelvtani teszt nincs, a nyelvhelyességet a szövegösszefoglalási és a fogalmazási feladatban értékelik. Egy korábban letett nyelvi részvizsga párosítható a Theolingua megfelelő részével, így együtt C típusú nyelvvizsgának feleltethetők meg.

Legközelebb március 28-án lesz Theolingua nyelvvizsga Szegeden, amire a GFF három városban is indít B2 szintű intenzív felkészítő nyelvtanfolyamokat délutáni és kora esti időpontokban: a Teológiai Karon (Szeged, Dóm tér 6.), a Gazdasági Karon (Békéscsaba, Bajza u. 33.) és a Pedagógiai Karon (Szarvas, Szabadság út 4.). A tanfolyam a március 28-i nyelvvizsgára készít fel.
A tavaszi Theolingua nyelvvizsga időpontja: 2020. március 28. A vizsgára való jelentkezés és befizetés határideje: 2020. február 28.
A Theolingua nyelvvizsga felkészítő tanfolyam várhatóan a február 3-i héten indul. A tanfolyamra január 24-ig lehet jelentkezni online.
Várjuk a nyelvvizsgára és a tanfolyamra jelentkezőket!
Gál Ferenc Főiskola
Akkreditált Theolingua Nyelvvizsgahely
Jelentkezés, kedvezmények, további információ: https://forms.gle/ZvMwozKjL4t8tqm89

Szervezeti egység: 
Gazdasági Kar
Kategória: 
Hírek