Tájékoztató előadás a májusi Európai Uniós választásokkal kapcsolatban

Április 2-án Békéscsabán, a Gál Ferenc Főiskola Gazdasági Karának Nagyelőadójában közel 150 középiskolás diák vett részt azon az interaktív tájékoztató előadáson, melyet Kotlár Eszter, az EP Magyarországi Kapcsolattartó Irodájának PR referense tartott.
Az előadás után Pálfy Katalin, az EP Magyarországi Kapcsolattartó Irodájának sajtóattaséja tartott sajtótájékoztatót a Gazdasági Kar Könyvtárában a májusi választásokkal kapcsolatban.
Pártpolitikától független, tájékoztató kampányt indított az Európai Parlament (EP) annak érdekében, hogy minél többen vegyenek részt a közelgő európai parlamenti választásokon. az Európai Unió tagállamaiban a választás május 23. és 26. között lesz, Magyarországon május 26-án, vasárnap. Hazánk huszonegy képviselőt küldhet a május végi szavazással az Európai Parlamentbe.
A www.europai-valasztasok.eu oldalon minden szükséges információ fellelhető arról, hogy milyen feltételek mellett lehet szavazni, mi a teendő akkor, ha valaki pont külföldön tartózkodik vagy akkor, ha már huzamosabb ideje külföldön él.

Forrás: www.beol.hu
Fotók: Jármi József

Szervezeti egység: 
Gazdasági Kar
Kategória: 
Hírek