Nyelvvizsgahely

Általános információk

A békéscsabai campuson működő nyelvvizsgahely hallgatóink és más nyelvvizsgázók általános és szakmai nyelvvizsgaigényét segíti elő, az alábbiak szerint:

  • Kétnyelvű Origó (www.onyc.hu) általános alap, közép és felsőfokú nyelvvizsgákat szervez és bonyolít angol, német és szlovák nyelvből
  • Egynyelvű ZÖLD ÚT szakmai (gazdálkodási menedzsment, agrár- és környezettudományi és műszaki) alap- és középfokú nyelvvizsgát nem szervez. További információ: https://zoldut.szie.hu/

Nyelvvizsgára történő jelentkezéssel kapcsolatos ügyekben érdeklődni a következő elérhetőségeken lehet:

GÁL FERENC FŐISKOLA GAZDASÁGI KAR – 5600 Békéscsaba, Bajza u. 33.

Vandlik Jánosné adminisztrátor

Főépület földszint „B” oldal 49. számú iroda

Telefon: (66) 524-700/1041 mellék

E-mail: nyelvvizsga@gff-bekescsaba.hu

Ügyfélfogadási idő a hetente kiírt bizonyítvány átvételi időpontokban:


Helye: I. emelet 143. iroda.

Szombaton zárva

(Vizsganapokon az ügyfélfogadás szünetel, kizárólag a vizsgákon megjelentek részére történő igazolások kiadására van lehetőség.) A vizsganapok az oldal alján csatolt vizsganaptárban és az ELTE Origó honlapján (www.onyc.hu) találhatók.

Origó államilag elismert nyelvvizsga bizonyítványok átvételének időpontjait honlapunkon, illetve az ELTE Origó honlapján (www.onyc.hu) az Eredményközlés menüpontba belépve kísérhetik figyelemmel.


Információk záróvizsgázott, nyelvvizsgával nem rendelkező hallgatók részére:

DIPLOMAKIADÁS: A Tanulmányi Osztályon benyújtott nyelvvizsgát igazoló dokumentumok alapján történik.

A nyelvvizsga követelmény a beiratkozás évében érvényes követelmény szerint teljesítendő!

A karon foyló képzési szakok nyelvvizsga követelményeit tartalmazó táblázat a lap alján csatolt táblázatban és honlapunk Hallgatóknak menüpontjában található.

Nyelvvizsga alóli mentesség megszűnt: a nyelvvizsga-kötelezettség alól mentesültek azok a hallgatók, akik tanulmányaik megkezdésének évében betöltötték legalább a 40. életévüket. Ez az engedmény viszont azokra vonatkozott utoljára, akik a 2015/2016-os tanévben tettek záróvizsgát!

A nyelvvizsga megszerzésével kapcsolatban a 2011. évi CCIV. törvény rendelkezik. https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1100204.tv

Nyelvvizsga rendszerek: Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ honlapján találhatók: www.nyak.hu

A 137/2008 (V. 16.) Korm. rendelet alapján:
"A különböző szintű részvizsgák az egyesíteni kívánt részvizsgák közül az alacsonyabb szintűvel egyenértékű komplex vizsgává egyesíthetők." 
Az ezzel kapcsolatos hivatalos tájékoztató az Oktatási Hivatal Nyelvi Akkreditációs Központ honlapján található az alábbi címen:
https://nyak.oh.gov.hu/doc/abc/tajekoztato.asp

 

Az első sikeres nyelvvizsga díjához nyújtott támogatás: Tájékoztató

Kategória: 
Nyelvvizsgahely