Már Békéscsabán is elérhető a Theolingua nyelvvizsga!

Theolingua nyelvvizsgára felkészítő angol, német, olasz tanfolyamok Szegeden, Békéscsabán és Szarvason!
A jelentkezéseket szeptember 10-ig fogadjuk!
Jelentkezés, kedvezmények, további információ: https://forms.gle/fDQ1AeUWDgLLzz7V6
További információ: Kővári Katalin, E-mail: titkarsag@gff-bekescsaba.hu Tel.:66/524-707

A Gál Ferenc Főiskolán Szegeden letehető Theolingua akkreditált nyelvvizsgáról, valamint az arra három városban is felkészítő nyelvtanfolyamról kívánjuk tájékoztatni mindazokat, akik középiskolásként vagy egyetemistaként, illetve munkájukhoz tartozóan nyelvvizsgára készülnek angol, német és olasz nyelvből.
A Theolingua egyházi szaknyelvi anyaggal bővített kétnyelvű, háromfokozatú nyelvvizsga B1, B2 és C1 szinteken. A Theolingua nyelvvizsga sajátossága, hogy az írásbelin alapfokon nem kell fordítani, és nincs teszt sem, de van olvasott szöveg értése magyar nyelvű feladatlappal, továbbá idegen nyelvű szöveg összefoglalása magyarul, valamint levélírási feladat egy köznapi kommunikációs helyzetről. Középfokon az olvasott szöveg értésén túl már van fordítás magyarra, de magyarról nem kell fordítani, hanem össze kell foglalni az adott nyelven, végül kisebb fogalmazást is kell írni. Felsőfokon van teszt, fordítási-, illetve szövegösszefoglalási feladatok, valamint egy esszé jellegű szöveget kell alkotni. Nyelvtani teszt nincs, a nyelvhelyességet a szövegösszefoglalási és a fogalmazási feladatban értékelik. Egy korábban letett nyelvi részvizsga párosítható a Theolingua megfelelő részével, így együtt C típusú nyelvvizsgának feleltethetők meg.

A tanfolyam időtartama: 30 óra
Helyszíne:
Szegeden: Gál Ferenc Főiskola (6720 Szeged, Dóm tér 6.)
Békéscsaba: GFF Gazdasági Kar (5600 Békéscsaba, Bajza u. 33.)
Szarvas: GFF Pedagógiai Kar (5540 Szarvas, Szabadság út 4.)
A tanfolyam díja: 36.830 Ft (29.000 Ft + 27% ÁFA)*
Fontos!: A tanfolyami 30 óra nem ad lehetőséget az általános nyelvtani tudás elsajátításra, már meglévő idegennyelv tudásra épít. A tanfolyam során célirányosan a Theolingua szaknyelvi nyelvvizsgára való felkészítés történik (írásbeli-, audi- és szóbeli vizsgatevékenységekre). A Theolingua államilag elismert, háromfokozatú, kétnyelvű egyházi szaknyelvi vizsga.

* KEDVEZMÉNYEK!
Figyelem! Aktív GFF-es hallgató, diák vagy végzett GFF-es egykori hallgató, diák számára 15% , GYES-en, GYED-en lévők számára 10 % , diákigazolvánnyal rendelkezők számára 10%, a Szeged-Csanádi Egyházmegye - Egyházmegyei Hivatal, a Gál Ferenc Főiskola alkalmazottjainak 10%, a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium tagjainak, alkalmazottjainak 10% , annak aki már igazoltan vett részt Theolingua nyelvtanfolyamon 10% , annak aki már próbálkozott Theolingua nyelvvizsgával, de valamely része nem sikerült, 10% kedvezményt biztosítunk a tanfolyam árából!

** A tanfolyami díj befizetésével (fizetési mód, fizetési határidő) kapcsolatban a csoport indulása esetén hivatalos értesítést küldünk a jelentkezési lapon megadott e-mail címre.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2019. szeptember 10. Minimális csoportlétszám: 5 fő.

A következő  tanfolyam várható kezdési időpontja: a minimális csoportlétszám elérése esetén, 2019. szeptember 16-án kezdődő héten.
Ütemezés: heti 2-3 munkanap;  napi 2 tanfolyami óra;  kezdés: 15.00-16.15 óra között, zárás: 18.00 óra, a csoport igényeihez igazítva

A jelentkezéssel kapcsolatos bővebb információ:
Szegedi tanfolyam: Zakar Anett nyelvtanár (E-mail: theolingua@gff-szeged.hu, tel.:  +36-20/2131769)
Békéscsabai tanfolyam: Kővári Katalin dékáni titkárnő (E-mail: titkarsag@gff-bekescsaba.hu, +3620/3157014)
Szarvasi tanfolyam: Beszeda Tímea tanulmányi előadó (E-mail: beszeda.timea@pk.gff-szarvas.hu, +3666/886-016)

Szervezeti egység: 
Gazdasági Kar