A magyar hősökre emlékeztek Békéscsabán

A megemlékezésen Dr. Micheller Magdolna, ny. főiskolai tanár, professzor emerita képviselte a Gál Ferenc Főiskola békéscsabai Gazdasági Karát.
A magyar hősök emléknapja alkalmából tartott megemlékezést az önkormányzat hétfőn a Németh Lajos és a Lipták András utca sarkán lévő hősi temetőben.
Beszédében Vida András, a Lencsési általános iskola igazgatója azt mondta: kegyelettel emlékeznek egyrészt azokra, akik a vérzivataros időkben, így az első és a második világháborúban életüket adták a haza függetlenségéért, másrészt azokra, akiket elnyomtak, akik vállalták a nélkülözést is azért, hogy megőrizzék becsületüket. Szólt nagyapjáról, aki a hátországban teljesített szolgálatot a besorozását követően, valamint nagyapja testvéréről, aki a fronton volt, majd hadifogságba került.
– Tudni kell élni a szabadsággal, felelősséggel harcolni a hétköznapokban – emelte ki, hozzáfűzve: olyan világot kell teremteni, ahol értelme és tartalma van a tisztességnek, ahol fontosak az értékek. Itt élned kell, ezt add tovább gyermekednek – ezzel a gondolattal zárta beszédét Vida András.
Az eseményen műsort adtak a Lencsési általános iskola tanulói. Az emlékműnél többen helyeztek el koszorút: a város nevében Kiss Tibor alpolgármester és Nagy Ferenc alpolgármester, a katonák, a városvédő és városszépítő egyesület tagjai.
(Cikk forrás: www.beol.hu)
(Képek forrás: www.behír.hu)

Szervezeti egység: 
Gazdasági Kar
Kategória: 
Hírek