Létrejött a Békés Megyei Pályaorientációs Kerekasztal a fiatalok érdekében

"A megyében egyedülálló módon, a Békés Megyei Kormányhivatal kezdeményezésére létrejött a Békés Megyei Pályaorientációs Kerekasztal. A Pályaválasztási Vásár kísérőrendezvényeként a CsabaPark Bormúzeumában ültek össze a kérdésben illetékes szakemberek.

A Békés Megyei Kormányhivatal kezdeményezéseként hívták össze a megye leendő stratégiai partnereit kedden délben. A kormányhivatal vezetői együttműködési szerződést írtak alá a kamarákkal, szakmai szövetségekkel és a felsőoktatási intézményekkel, valamint néhány fontos szervezettel, amelyek hathatósan segítenek a pályaorientációs feladatok végrehajtásában.
– Nagy a tétje annak, hogy hogyan történik a fiatal korosztály pályaorientációja. A kerekasztalnál jelen vannak a képzőhelyek, a közép és felsőfokú képzőintézmények, munkáltatók, civilszervezetek és kamarák képviselői, akik ezt a kérdést érdemben tudják befolyásolni – mondta Herczeg Tamás. Az országgyűlési képviselő kiemelte: bár a puding próbája az evés, ellenben ennek a szervezetnek működnie kell, hisz fontos szerepet tölt majd be megye életében.

A békéscsabai összejövetelen több mint 30 szervezet, oktatási intézmény és kamara képviselője írta alá az együttműködési megállapodást. Céljuk, hogy a jövőben megkönnyítsék a pályaorientációs, stratégiai döntések meghozását.

– A legfontosabb kérdés és kihívás, hogy a fiatalokat helyben tartsuk. Ezt öt pillérre kell helyezni: az agráriumra, a vidékfejlesztésre, a szakképzésre, a családtámogatásokra és a munkára – mondta el az szerződés aláírása után Takács Árpád. A Békés megyei kormánymegbízott hangsúlyozta, hogy a megyében egyszerre van jelen a munkaerőhiány és a munkanélküliség, így a kettőt együtt kell kezelni. Úgy gondolták, hogy egy olyan kerekasztalt hoznak létre, amellyel közösen, gyakorlatias oldalról közelíthetik meg a fiatalok képzésének kérdését."

Forrás: BEHIR

További sajtómegjelenések:

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/sok-ezer-fiatal-dont-a-jovojer...

https://oroscafe.hu/2019/10/02/palyaorientacios-kerekasztal-alakult-a-me...

https://behir.hu/kerekasztal-a-fiatalok-erdekeben

http://hir6.hu/cikk/151286/egy_rendezveny_az_almokrol_megnyilt_a_palyava...

Szervezeti egység: 
Gazdasági Kar
Kategória: 
Hírek