Kutatók Éjszakája

A programot 18.00 órakor Dr. Vincze Gábor, a Gazdasági Kar dékánja nyitotta meg. Egy diófa elültetésére is sor került, melynek gyökérehez egy időkapszulát is elhelyeztek.
Az est folyamán az alábbi előadók várták az érdeklődőket: Ulbert Zoltán (60 ezer fa Békésscabán közösség), Boldog Gusztáv (természetvédelmi szakember).

Két kedves hallgatónk, Vojtosovics Katinka Noémi és Kun Nikolett Roberta vállalták, hogy elolvassák a következő könyveket, és egy rövid előadás során bemutatták a hallgatóságnak:

A két könyv címe:
Wolfgang Behringer: A klíma kultúrtörténete
Peter Wohlleben: A fák titkos élete

Az estet Dr. Rákóczi Attila Phd.egyetemi adjunktus előadása zárta, "Műanyagba zárt világ" címmel.

A rendezvény ideje alatt a földszinten környezettudatos BÜFÉ üzemelt, ahol helyi termelők finomságait is meg lehetett vásárolni. (szörpök, gyümölcs- és zöldséglevek, sokféle szendvics bio-alapanyagokból).

A földszinten várta az érdeklődőket a KOLLABOR interaktív újrahasznosító műhelyének standja, valamint a Békés Megyei Népművészeti Egyesület animátorainak asztala, ahol műanyag zacskót helyettesítő saját textilzsákokat lehet készíteni.

Szintén a földszinten a Szerencsekerék megpörgetésével azonnali ajándékokat lehetett nyerni.

Az első emeleti folyosón a  „60 ezer fa Békéscsabán közösség” standja – beszélgetési, csatlakozási lehetőséggel, valamint a „FETA”, Fenntartható Térségért Alapítvány ZÖLD SZIGET JÁTSZÓHÁZA várta a vendéget.

A környezetvédelem jegyében készült TOTÓ kitöltésével, azonnali nyereményt kapnak a helyesen válaszolók.

 

Szervezeti egység: 
Gazdasági Kar
Kategória: 
Hírek