Felhívás tanulmányok benyújtására

FELHÍVÁS
tanulmányok benyújtására
Az ELTE Bibó István Szakkollégium és az ELTE ÁJK Jogszociológia TDK
LAKHATÁS: ZÁRT AJTÓK, NYITOTT KÉRDÉSEK
címmel

interdiszciplináris hallgatói konferenciát szervez a lakhatási válság témájában.
A rendezvény célja, hogy platformot biztosítson a különböző egyetemek különböző szakjain tanuló hallgatóknak (BA/BSc/MA/MSc/osztatlan mesterképzés) a lakhatási témában releváns kutatásuk vagy OTDK pályamunkájuk bemutatására, tudományterülettől függetlenül.
A konferencia fókusza a magyar lakhatási nehézségekkel élők helyzetének körbejárása. Jelenleg mintegy kétmillió ember él olyan háztartásban, amelyben napi szintű problémát jelent, hogy pénzhiány miatt elmaradnak a lakbérrel, a rezsivel vagy a lakáshitel törlesztőrészletével, sokan élnek egészségkárosító lakásban. Ezrek élnek közterületen és túlzsúfolt tömegszállásokon. Ezen a télen 135 ember fagyott meg, felük a saját lakásában, szociális lakhatás alig elérhető, a szállók kevesebb embert tudnak fogadni, mint amennyien az utcán élnek.
Feladatunknak érezzük, hogy teret biztosítsunk a lakhatási válságról szóló széleskörű diskurzus megteremtésének.
A kétnapos rendezvény első napján kerül sor a hallgatói konferenciára, ahol a résztvevők részére lehetőség nyílik, egy színvonalas és interdiszciplináris diskurzus keretein belül prezentálni a témával kapcsolatos kutatásaikat. Az előadások időtartama 15 perc, ami után a hallgatóságnak lehetősége lesz kérdéseket feltenni az előadóhoz.
A jelentkezés menete:
Legfeljebb 300 szavas magyar nyelvű absztrakt beküldése JÚNIUS 15-ig az alábbi linken: https://forms.gle/jAZKxaPKurYJkCP49.
A beérkezett pályázatok elbírálásáról július 15-ig adunk visszajelzést.
A konferencia tervezett ideje 2019. szeptember 26-27.

A konferencia pontos helyszínét és programját a későbbiekben tesszük közzé.
A vidékről érkező hallgatók elszállásolására igény esetén lehetőséget biztosítunk.
Az elhangzott előadások alapján készült tanulmányokból kötetet jelentetünk meg. Ehhez a konferencián résztvevő hallgatóktól 2019. október 31-ig maximum 1 szerzői ív (25 000- 40 000 karakter) terjedelmű pályamunkák benyújtását kérjük.
Esetleges kérdéseikkel a szervezőkhöz a konferencia@bibokoll.elte.hu címen fordulhatnak.

Szervezeti egység: 
Gazdasági Kar
Kategória: 
Hallgatóknak Hírek