Dékáni köszöntő

Kedves Látogató!

Szeretettel üdvözlöm a Gál Ferenc Főiskola Gazdasági Karának honlapján!
Békéscsabán 1986-ban indult el a főiskolai oktatás, amely azóta is színesíti  a megye és a régió felsőoktatási  palettáját. Több átszervezés szövi át az intézmény történetét. 1998. január 1-től a Körös Főiskola, 2000-től a Tessedik Sámuel Főiskola, 2009-től a Szent István Egyetem Gazdasági Karaként működött, majd 2018. február 1-jén a Szeged-Csanádi Egyházmegye által fenntartott Gál Ferenc Főiskolához került, ami a sorozatos változás végére tett pontot az intézmény szegedi, szarvasi és gyulai karainak, mezőtúri intézetének megtartó közösségében.
A Karon Gazdasági és menedzsment, Műszaki menedzser, valamint Pénzügy és számvitel alapszakon folyik oktatás, melyekhez több szakirány tartozik. A BA szintű képzés mellett továbbtanulási lehetőséget nyújtunk Felsőoktatási szakképzésekben is, ezek a Gazdálkodási és menedzsment és a  Pénzügy és számvitel felsőoktatási szakképzés.
A Kar tudományos oktatói és diákköri tevékenysége a közgazdasági és humán tudományok területére koncentrálódik, a nemzetközi együttműködést a több nyelven megjelenő periodika, a „Kitekintés- Perspektíve” reprezentálja.
A biztonságot adó egyházi fenntartó jó alapot ad új szakok, szakirányok kidolgozására, beindítására, amely széleskörű választási lehetőséget biztosít a régió fiataljai számára, hogy megtalálják az érdeklődésüknek megfelelő diploma megszerzéséhez vezető utat.
Békéscsaba Város Önkormányzatának nagyszabású Modern Városok Programja keretében a campus jelentős felújítására kerül sor, amely 21. századi feltételeket nyújt a hallgatóknak, mind a tanulmányaikhoz, mind a szabadidő hasznos, közösségi eltöltéséhez.

Mindenkit várunk, hogy szép diákéveket töltsön Békés megye egyre fejlődő központjában működő Gazdasági Karunkon, ahol érvényesül a Gál Ferenc Főiskola jelmondata:

„Nálunk megtalálod a jövőd.” 

Dr. Vincze Gábor PhD.
dékán
egyetemi docens

 

 

Szervezeti egység: 
Gazdasági Kar
Kategória: 
Bemutatkozás