A Békés Megyei Kormányhivatal rendezvénye a Gál Ferenc Főiskola Gazdasági Karának Könyvtárában

"Rendhagyó helyszínen és módon, a Gál Ferenc Főiskola Gazdasági Karán a Békés Megyei Államigazgatási Kollégium idei első ülésével egybekötötten rendezett jegyzői értekezletet a Békés Megyei Kormányhivatal április 24-én.
A Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott elmondta: tavaly 1 millió 14 ezer hatósági eljárás volt a kormányhivatalban, 800 ezret sommás eljárásban bíráltak el. Ebből mindösszesen 800 került másodfokra, 105 ügyben döntött közigazgatási bíróság, ezen ügyek nyolcvan százalékában a kormányhivatal javára. Ez is igazolja a kormányhivatalban folyó magas szintű jogalkalmazási tevékenységet.
Az állam attól tekinthető jónak, hogy az egyének, közösségek és vállalkozások igényeit a közjó érdekében és keretei között, a legmegfelelőbben szolgálja – köszöntötte a Békés Megyei Államigazgatási Kollégium és a jegyzői kar tagjait a felsőoktatási intézmény képzési kínálatát is ismertetve dr. Kozma Gábor
A Gál Ferenc Főiskola rektora nyomatékosította: Békés megyének szüksége van arra, hogy erős közösségei és azokat kimagaslóan szolgáló intézményei legyenek. Békés megyének szüksége van szellemi műhelyeinek megerősödésére, szüksége van erős, a helyi érdekeket szolgáló felsőoktatásra. A Gál Ferenc Főiskolának, mint universitasnak, az a küldetése, hogy mindezt nyújtsa. Ehhez az is szükséges, hogy tudományos-képzési közösségbe tudja hívni a megye szellemi életét – tette hozzá."
Forrás: www.kormanyhivatal.hu

A teljes cikk itt olvasható:
http://www.kormanyhivatal.hu/hu/bekes/hirek/bekes-megyenek-eros-kozosseg...

(Fotók: Jármi József)

Szervezeti egység: 
Gazdasági Kar
Kategória: 
Hírek